PRILUŽJE- Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je danas da Vlada Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju na nedeljnim izborima na Kosovu podržavaju samo i isključivo Srpsku listu.
Beograd, Vlada Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i njen direktor Marko Đurić podržavaju jedino i samo Srpsku listu, izjavio je Kozarev na predizbornom skupu ove stranke koji je održan u Prilužju, nadomak Vučitrna.

“Srpska lista je tu da bude garant da sutra kada uđe u parlament privremenih institucija samouprave u Prištini ne bude dekoracija, kao ovi takozvani srpski predstavnici, mislim na ovih pet paralelnih lista koje se predstavljaju kao srpske,”- rekao je Kozarev.

On je kazao da će se Srpska lista stalno da podseća i traži odgovornost onih koji stoje iza zločina nad Srbima, trraži pravdu za srpske žrtve i koja će da insistira da počinioci zločina budu kažnjeni.

Na predizbornom skupu Srpske liste u Prilužju istaknuto je da je glas za Srpsku listu na vanrednim parlamentarnim izborima u nedelju glas za opstanak Srba ali i povratak onih koji su raseljeni.

“Naš je zadatak i obaveza da pričamo i radimo ono što vi nosite u srcu, ono što vi nosite u svojim glavama, oni koji nisu spremni da to rade nisu ni dostojni te privilegije, zato stvari su vrlo jednostavne. Kao što rekoh ovo za nas nikada nije bila politika, ovo je bila borba i ostala borba za opstanak i za bolji život ovde u vašim sredinama, gde se mnogo dobro poznajemo i vi znate vrlo dobro koje u Obiliću, u Plemetini i u drugim selima šta radio,”- poručio je jedan od kandidata sa Srpske liste Branimir Stojanović.

Stojanović je kazao da podela i podele koje su napravili na južne, na severne, na ove i one Srbe ne važe i da je to najveća pobeda.

“Nastavićemo da nadograđujemo i gradimo naše jedinstvo…ali zato, da bi smo opstali, da bi smo bili bolji, mora da pobedi Srpska lista i sve što uđe u kutije u nedelju mora da bude za Srpsku listu,”- poručio je Stojanović.

Kandidat za poslanika Srpske liste Verica Ćeranić istakla je da jedino Srpska lista ima kapacitet da zaštiti institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

“Danas imamo obavezu da sa ovog skupa pošaljemo poruku – 11. jun veoma je značajan dan za srpski narod na ovom prostoru, u nedelju izađimo, zaokružimo broj 22, Srpsku listu, jedinu listu koja štiti interese svih Srba na ovim prostorima,”- naglasila je Ćeranić.

Na predizbornom skupu Srpske liste u Prilužju govorili su i Snežana Karadžić i Dragan Dančetović sa ove liste i predsednik privremenog organa opštine Vučitrn Aca Mišić.

 

Izvor: Radio kontakt plus