Имате сву нашу подршку у процесу који водите за бољи живот Срба на Косову. Та подршка је искрена и на нашу подршку можете рачунати било где и било када. Осећамо пуну солидарност са нашим народом на Косову, пренели су у током састанка у Загребу представници Српског народног вјећа на челу са председником Милорадом Пуповцем, потпредседнику Владе и министру за заједнице и повратак у оставци Далибору Јевтићу.

Током састанка на коме су размењена мишљења и искуства о различитим сверама живота Срба, истакнуто је још и да је време решити многа питања која оптерећују српски народ на Косову.

„ Срби на Косову у зависности од места до места живе тешко. Чињеница је да се ми ових дана суочавамо са много изазова и ја сам уверен да нам искуства које господин Пуповац и његови сарадници имају могу помоћи у смислу изналажења решења за одређене проблеме. Морамо се посветити ономе што је интерес српског народа на Косову. Тај интерес је мир и стабилност и све супротно ономе што су циљеви неких других а то је да имамо нестабилну ситуацију“, казао је Јевтић.

Као знак учвршћивања сарадње представника Срба у Загребу са представницима Срба на Косову договорено је потписивање меморандума о сарадњи којим ће се дефинисати области на којима ће се у будућности радити како би положај Срба био бољи.

„ Чињеница да смо договорили да убудуће наставимо интензивно сарадњу и идеја око учвршћивања партнерства политичких представника Срба у Загребу и на Косову је нешто што ће веома значити. Ова посета и данашњи састанак, као и оно што ће се дешавати и сутра ће и те како значити у веома блиској будућности нама на Косову“, подвукао је министар Јевтић.

Током састанка је више пута истакнуто да се Заједница српских општина мора формирати и то на начин како је парафирано у Бриселу. Речено је да ЗСО није претња ником већ начин да се побољша живот Срба на Косову и да је интерес не само Срба на Косову већ целог друштва. Још једном је напоменуто да се догађај попут оног што се десио 26. марта, не сме поновити, као и то да се дијалогом морају решавати сва отворена питања.

Речено је да је убиство Оливера Ивановића тежак злочин за који се што пре морају добити информације о починиоцу.

Током састанка је закључено да се морају заштити сва културна наслеђа јер она чувају идентитет сваког народа и од суштинког су значаја за Српски народ на Косову.

Министар Јевтић ће се сутра у Загребу сусрести са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.