Заменик министра унутрашњих послова у оставци Милан Радојевић састао се данас са асистентом Генералног Секретара УН-а господином Александром Зуевим из Руске Федерације. Гдин Зуев је асистент генералног секретара УН-а Антониа Гутереша за питања владавине права и безбедносних институција.

На састанку заменик министра унутрашњих послова Радојевић је упознао Г. Зуева са безбедоносним изазовима на Косову нарочито са онима са којима се сусреће српска заједница, од питања узурпиране имовине, напада на повратнике до проблема добијања косовских докумената и физичке безбедности. Констатовано је да су резултати правосудних органа по питању узурпиране имовине и напада на повратнике поражавајући што доприноси додатном неповерењу у косовске институције.

Представници Срба у институцијама су одлучни да све проблеме решавају унутар система као и и у складу са договорима које су Београд и Приштина постигли у Бриселу. Стога смо одлучни у намери да се оснује Заједница српских општина онако како је то договорено у Бриселу. Формирање Заједнице ће допринети безбедности не само српске заједнице већ и целокупног Косова.

Такође, улога УН на Косову је јако важна стога је битно да присуство УНМИК-а остане непромењено.