Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да ће се посланици те листе појавити на верификацији мандата на конститутивној седници косовске скупштине 3. августа, али да нису одлучили да ли ће и коме дати подршку за председника парламента и формирање владе.

Горан Ракић је, након данашње седнице Председништва скупштине Косова одржане у Приштини, рекао РТС-у да очекује да ће се албанске парламентарне странке међусобно договорити и решити међусобне проблеме.

“Српска листа неће бити камен спотицања у формирању владе. Оно што је веома битно, Српску листу неће интересовати функције нити број министарских мандата. Интересује нас бољи живот српског народа, Горанаца, Бошњака, Рома… а наравно нећемо доносити брзоплето одлуке, већ ћемо се консултовати са Београдом и тек након тога изаћи ћемо са својим ставом”, рекао је Ракић.

Очекује да албанске партије покажу да имају подршку од 51 посланика и да након тога могу очекивати подршку Српске листе која има девет посланика, а у посланичком клубу ће имати и једног посланика из редова Горанаца.

Регистрација новоизабраних посланика у косовској скупштини биће 26, 27 и 28. јула.

извор: РТС