Посланик Српске листе Саша Милосављевић изјавио да је консултативна улога Београда са Српском листом у тренутној ситуацији природна.

“Српска листа је у косовском парламенту представник српског народа и сасвим је природно да имамо консултације са Београдом. Не видим ништа лоше у томе”, рекао је новинарима Милосављевић после данашње регистрације посланика у Скупштини Kосова.

Он је рекао да су се данас посланици Српске листе регистровали у косовском парламенту и најавио да ће 3. августа Српска учествовати у раду конститутивне седнице Скупштине Kосова.

Милосављевић, који је на последњим парламентарним изборима имао највише гласова од свих српских кандидата, рекао је да Српска листа још није одлучила да ли ће на конститутивној седници гласати за Kадрија Весељија који је кандидат за председника Скупштине Kосова.

“Ових дана имаћемо састанке на којима ћемо донети став да ли ћемо гласати за председника Скупштине. У наредном периоду очекујемо разговоре око питања формирања Владе. До сада нисмо имали никакве састанке нити смо се било са ким договорали”, рекао је Милосављевић.

Он је додао да ће Српска, када буде разговарала са будућим мандатаром, разговарати и о својим условима, па ако ти услови буду прихваћени, да се нада да ће тада бити постигнут и конкретам договор.

Упитан са којим документима су се посланици Српске регистровали, Милосављевић је одговорио да се он регистровао са косовском личном картом, а да није видео са којим су се документима регистровале остале колеге.