Председник Српске листе Славко Симић изјавио је да је поред разговора на највишем политичком нивоу веома важно што пре покренути технички дијалог у Бриселу између представника Београда и Приштине.

Симић је у изјави за Тањуг навео да Срби са Косова и Метохије и њихови представници у косовским институцијама имају потпуно поверење у Владу Републике Србије и преговарачки тим, који у име државе Србије и Срба са Косова и Метохије разговара у Бриселу са делегацијом Приштине.

Сматра да су разговори на највишем политичком нивоу важни за очување мира и стабилности у региону, али да је неопходно што пре наставити технички дијалог.

“За Српску листу и српски народ на КиМ, поред разговора на највишем политичком нивоу, веома је важно што пре поново покренути технички дијалог у Бриселу између делегација Београда и Приштине”, истакао је Симић.

Нагласио је да су се након последњих дешавања уверили да Србија, на челу са премијером и председником, као и директором Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, брине о Србима на Косову.

“Ми, као политички представници Срба, наставићемо да јединствено наступамо и бранимо интересе нашег народа у договору са својом државом и у складу са преузетим обавезама”, указао је Симић.

Ако желе решавање суштинских проблема, представници ЕУ морају имати једнак однос и према Србима и према Албанцима и у преговарачком процесу обе стране морају бити равноправне, закључио је Симић.

Извор: РТС