„U ime srpskog naroda sa KiM, Srpske liste i u svoje ime, upućujem g. Aleksandru Vučiću najsrdačnije čestitke povodom imenovanja za predsednika Republike Srbije“, stoji u čestitki predsednika Srpske liste Slavka Simića upućenoj novoizbaranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Jedino nam predsednik Vučić garantuje, pre svega svojim zalaganjem i naporima, i omogućuje opstanak i dobar položaj Srba na Kosovu i Metohiji i generalno otvaranje prostora za rešavanje pitanja koja su ostala nerešena“, navodi se u čestitki.

Simić je uveren „da će se dijalog između Beograda i Prištine nastaviti na visokom nivou izborom Vučića za predsednika Republike Srbije i da ćemo se uskoro zajedno izboriti za formiranje ZSO kao krovne institucionalne zaštite prava srpskog naroda na KiM“.

Delimo ciljeve sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, kada su u pitanju mir, stabilnost i prosperitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zato smo ponosni odlukom naroda i izborom čestitog, vernog i odlučnog vođe. Dokaz tome je i najubedljivija pobeda i podrška koju je dobio od srpskog naroda na KiM na predsedničkim izborima, više nego u ostalim delovima Srbije“, navodi se u čestitki.

„Još jednom novom predsedniku Republike želim da uputim iskrene čestitke, sa željom da bude uspešan u obavljanju ove dužnosti i da ispuni sve, pa čak i više nego što je planirao za dobrobit svoga naroda“, poručio je Simić.

Izvor: TV Most