Глас за Српску листу на престојећим изборима за посланике Скупштине Kосова снажна је подршка стварању претпоставке за бољи живот, опстанак Срба на Kосову и Метохији и њихов снажнији утицај на деловање институције косовске власти, поручено је са седнице Изборног штаба Покрајинског одбора СПС за Kосово и Метохију.

Kосметски социјалисти саопштили су да су утврдили сопствене задатке на предстојећим изборима, уз позив својим бирачима, симпатизерима али и свим бирачима Српске националности да непоколебљиво и јединствено подрже Српску листу јер је она својеврсни бедем свим покушајима разводњавања и подела Српског антитета. Наступ бирача Српске националности у више колона иде на руку непријатељима који траже простор за остваривање својих циљева.

“Зато је глас за Српску листу глас за себе, могућност за веће учешће у институцијама Kосовске власти, заштиту сопствених интереса и за стварање заједнице Српских општина као својеврсног одбрамбеног механизма за остваривање права Срба”, саопштено је из Одбора.

Социјалисти Kосмета на данашњем скупу испољили су снажну подршку настојањима државних органа Републике Србије, на челу са председником Александром Вучићем и в.д. председником Владе Ивицом Дачићем, за нужним јединством у наступима Срба на Kосмету.

Истовремено, снажно је подржана успостављена сарадња са СНС-ом, коалиционим партнером у парламенту Србије, уз очекивање да ће бити у пуном капацитету испољено јединство наступа СПС и СНС у предстојећим изборима на Kосову и Метохији.

01.06.2017 | Извор: ТВ Мост