Саопштење Председника Српске лисе Славка Симића, поводом обустављања истраге против свих осумњичених за убиство 14 српских жетелаца у Старом Грацком.

Оваква одлука специјалног тужилаштва је апсолутно срамна и скандалозна, да је јасно да на Kосову и Метохији не постоји право и правда када су у питању злочини над Србима. Веома је тешко градити поверење према највшим правним инстанцама на Kосову, ако имамо једнострану правну перспективу која је политички осмишљена, како би се заштитили они који су већ починили злочин и који ће сутра поновити злочин.

На Kосову и Метохији на жалост све се заснива на политичким и неправедним инструментима који су инсталирани последњих седамнаест година, оваке одлуке највише понижавају породице убијених жетелаца.

Срби ће наставити отворену и бескомпромисну борбу за право и правду, а овакве одлуке су доказ да Kосовске институције немају нити легалитет, нити легитимитет да воде овакве и случне судске процесе. Међународна заједница након ове срамне одлуке не сме да ћути, јер ћутањем понижава људска права која су универзални систем вредности на којима је грађен савремени светски поредак, а нама су већ седамнаест година на Kосову и Метохији, отворено погажена људска права.

Председник Српске листе
Славко Симић