Prema podacima sa kojima raspolaže Srpska lista, a na osnovu obrađenih podataka Centralne izborne komisije sa svih biračkih mesta na teritoriji Kosova i Metohije, Srpska lista osvojila je 44.578 ili 6,12% glasova, tako da će Srpska lista u budućem sazivu kosovskog parlamenta od 10 zagarantovanih mesta za srpsku zajednicu zauzeti 9 mesta.

Poslanici Srpske liste koji će predstavljati interese srpskog naroda u Kosovskom parlamentu su Slavko Simić koji je bio i nosilac liste, zatim Miljana Nikolić, Zoran Mojsilović, Igor Simić, Verica Ćeranić, Saša Milosavljević, Jasmina Živković, Jelana Bontić i Srđan Mitrović.

Na žalost ovaj izborni proces kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ostaće upamćen po tome što je uskraćeno pravo glasa svim licima koja su uslovno glasala na Severu Kosova sa važećim dokumentom, i tako dovedeni u nejednak položaj, jer je u Centru za prebrojavanje i rezultate pristiglo 1.292 uslovnih glasova iz 4 severne opštine (Leposavić 591, Kosovska Mitrovica 394, Zvečan 215, Zubin Potok 92). Sve ove glasove Centar za prebrojavanje i rezultate je odbio kao nevažeće, što je uticalo i na konačan zbir rezultata Srpske liste, ali i samih kandidata koji su bili na listi. Zbog bitne povrede odredbi Zakona o opštim izborima Srpska lista se povodom ovog slučaja žalila Vrhovnom sudu, ali očugledno da najviše pravne instance na Kosovu još uvek nisu profesionalne i objektivne kada su u pitanju žalbe i zahtevi srpskog naroda, već su isključivo pod ingirencijom politike.

Srpska lista