Nakon 16 etnički motivisanih napada nad Srbima i njihovom imovinom u maju mesecu, sinoć su u opštini Klokot izvršene dve i pokušana jedna krađa.

Srpska lista najoštrije osuđuje ove smišljene provokacije i napade na Srbe i njihovu imovinu. Ono što nas zabrinjava je podatak da ako se analitički sagledaju ove kriminalne radnje čije su žrtve Srbi, dolazimo do zaključka da ovo nisu napadi koji za cilj imaju protivpravno sticanje imovinske koristi, već slanje političke poruke da Srbi nisu poželjni na Kosovu i Metohiji, da njihova želja da u miru žive na svojim ognjištima nije u skladu sa planovima tamnih krugova u Prištini.

Srpska lista, zahteva da se odgovorni najhitnije pronađu i kazne, umesto što ostaju nepoznati ili se posle protkolarnog uzimanja izjave puštaju na slobodu.

O ovim napadima poslanici Srpske liste će početkom nedelje upoznati i predstavnike zemalja Kvinte na Kosovu i Metohiji i zatražiti od međunarodnih snaga da stave u funkciju kapacitete svojih misija i osiguraju bezbednost Srba na KiM, što im je jedan od primarnih zadataka.