Директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић разговарао је данас са амбасадором Велике Британије на Косову Руаријем О’Конелом и представио му пројекте и програме које је ова канцеларија започела, а за чију имплементацију је неопходна подршка међународне заједнице.

На састанку је било речи о свеукупном раду Канцеларије за питања заједница, са акцентом на проблеме са којима се канцеларија суочава.

Верификација диплома, стажирање, студија заступљености заједница у институцијама, као и подршка младима су кључни приоритети Канцеларије ове године, а према речима Томића, за њих је неопходна подршка свих релевантних друштвених фактора.

„Тренутна ситуација и политичке конфротације додатно отежавају рад канцеларије и излазак из ове кризе је могућ само уз помоћ међународне заједнице која не сме да дозволи да процеси који су од општег значаја за људе, на терену стану“, казао је Томић.

Амбасадор Велике Британије Руари О’Конел је истакао да је задовољан радом Канцеларије за питања заједница и најавио већу подршку у наредном периоду како би канцеларија наставила да испуњава свој мандат као и да решава проблеме људи на самом терену.

Извор: Радио Грачаница, слика: Грачаница онлајн инфо