Srpska lista najoštrije osuđuje izjavu specijalne predstavnice Evropske unije na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove, koju je objavio prištinski list Zeri, a u kojoj gospođa Apostolova iznosi stav da će se Zajednica srpskih opština formirati u skladu sa odlukom ustavnog suda u Prištini!?

Ako je gospođa Apostolova zaboravila, formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Prištine proistekla iz dogovora u Briselu a potpisana između Beograda i Prištine, a ne na osnovu nekakvih odluka nekih sudova. Srpska lista i srpski narod nikada neće prihvatiti formiranje Zajednice mimo onoga što je beogradski pregovarački tim potpisao.

To što je formiranje Zajednice srpskih opština do sada odlagano ne znači da smo zaboravni i da ćemo preći preko svojih interesa.

Ono što nas iznenađuje je ovakva izjava specijalnog predstavnika Evropske unije, koja u procesu pregovora mora biti neutralni posrednik. Ako je izjava gospođe Apostolove stav Evropske unije, onda nas to razočarava, jer to znači da Evropska unija ne poštuje čak ni one dogovore čiji su garant sprovođenja.

Kako god, Srpska lista neće odustati ni za milimetar kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, i na tome će neprestano instistirati pred predstavnicima Albanaca, ali i međunarodnih organizacija.