Јучерашњи политички протест у Витини, који се одвија са циљем политичке промоције анонимних појединаца пред локалне изборе, на светло дана изнео је незапамћено, непрофесионално понашање новинара телевизије РТK2 усмерено против Српске листе.

У намери да унапредимо сарадњу са медијима Српска листа је формирала и Kанцеларију која се тиме посебно бави, ипак тенденциозно понашање ових новинара нас је приморало на реакцију како би заштитили истину од фабрикованих лажи.

Kонкретно, Српска листа је дошла у посед материјала са јучерашњег политички мотивисаног окупљања испред привременог органа општине Витина. На самом протесту начињен је снимак где новинари телевизије РТK2 сугеришу једном од интервјуисаних протестаната како да нападне Српску листу тако што му држе папир са кога он чита текст који у основи има политички напад на Српску листу.

Oво je скандалозно понашање оних који морају бити изван било какве политике и зато захтевамо да руководство РТK2 преузме одговорност и поднесе оставку због политичког деловања својих запослених”.

Такође позивамо и удружења новинара да дигну глас против оваквог непрофесионалног понашања којим се злоупотребљава улога новинара, који би требали да информишу грађане на истинит и објективан начин, а не да воде кампање неким анонимусима.