Српска листа најоштрије осуђује изјаву специјалне представнице Европске уније на Косову и Метохији Наталије Апостолове, коју је објавио приштински лист Зери, а у којој госпођа Апостолова износи став да ће се Заједница српских општина формирати у складу са одлуком уставног суда у Приштини!?

Ако је госпођа Апостолова заборавила, формирање Заједнице српских општина је обавеза Приштине проистекла из договора у Бриселу а потписана између Београда и Приштине, а не на основу некаквих одлука неких судова. Српска листа и српски народ никада неће прихватити формирање Заједнице мимо онога што је београдски преговарачки тим потписао.

То што је формирање Заједнице српских општина до сада одлагано не значи да смо заборавни и да ћемо прећи преко својих интереса.

Оно што нас изненађује је оваква изјава специјалног представника Европске уније, која у процесу преговора мора бити неутрални посредник. Ако је изјава госпође Апостолове став Европске уније, онда нас то разочарава, јер то значи да Европска унија не поштује чак ни оне договоре чији су гарант спровођења.

Како год, Српска листа неће одустати ни за милиметар када је у питању формирање Заједнице српских општина, и на томе ће непрестано инстистирати пред представницима Албанаца, али и међународних организација.