Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци, Далибор Јевтић, посланик у Скупштини Косова Игор Симић и вршилац дужности заменика помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за европска и евроазијска питања Метју Палмер, сложили су се данас током састанка у Приштини да се једино дијалогом Београда и Приштине и суштинским уважавањем потреба које Срби на Косову имају могу решити проблеми који оптерећују односе два народа.

Заједница српских општина, стварања услова за бољи повратак расељених, решавање питања узурпиране имовине су кључне ствари којима треба детаљно приступити и решити их у што скоријем периоду, казали су Јевтић и Симић током састанка.

Нагласили су да Заједницу српских општина треба формирати искључиво онако како је договорено у Бриселу и да Срспка листа неће пристати да се ЗСО ускрате основни елементи који јој то гарантују.

Двојица званичника су у име Српске листе, вршиоцу дужности заменика помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за европска и евроазијска питања Метју Палмеру пренели да се догађаји попут оног од 26. марта у Митровачком двору не смеју поновити јер нису у функцији стабилности на Косову.

„ Ако желимо да на Косову сви жеве боље, озбиљно морамо да радимо на том аспекту. Верујем да је тај циљ уз улагање максималних напора свих, достижан. Српска листа се за то залаже и на томе ће радити интензивно“, рекао је Јевтић.

Метју Палмер је изразио подршку САД Бриселском дијалогу и казао да се се све договорено овим споразумом треба спровести.