“Сваки избори на којима учествујете за Вас су не само политички процес, већ борба за опстанак и очување Kосова и Метохије”, наводи се у саопштењу председника бањалучког Одбора за помоћ Србима на KиМ Милорада Арлова у коме позива Србе са Kосова и Метохије да 11. јуна дају свој глас Српској листи.

“Позивам Србе Kосова и Метохије да 11.јуна демократски и достојанствено изађу на изборе и подрже своје кандидате Српске листе. Посебно ми је драго што су се сви сабрали и носе назив Српска листа. Верујем да ће оправдати тај назив и достојанствено, мудро и политички зрело бранити интересе српског народа на Kосову и Метохији”, наводи се у саопштењу.

“Kандидатима Српске листе на челу са Славком Симићем дајте подршку, дајте мандат и снагу, покажите да постојите, али тражите одговорност и чврсто чување српких виталних интереса и српског просперитета на Kосову и Метохији”, навео је Арлов.

Арлов је подсетио да Република Српска подржава и помаже српски народ, нарочито децу на Kосову и Метохији.

“Проживљавамо са Вама све тешке тренутке којих нажалост у последње две деценије има много на Kосмету. Али мора да знате и сви то знате, да је то све недовољно да немате велику подршку Ваше и наше матице, Републике Србије. Ако Влада и руководство Србије подржава Српску листу, верујте јој, подржите је и Ви”.