Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji i one koji su raseljeni, a imaju pravo glasa, da izađu na lokalne izbore u pokrajini 22. oktobra i daju glas Srpskoj listi.

– Albanci na sve načine pokušavaju da razbiju jedinstvo Srba na Kosovu i Metohiji i udalje ih od Beograda. Upravo je Srpska lista prepreka tome i ona je garant opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, jer ima podršku i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i svih nas kojima su Srbija i srpski narod na prvom mestu – poručio je u saopštenju Marković.

Marković je naveo da kosovski Albanci znaju da su zakon jačega i politika samo trenutno nadjačali pravo, a da dugoročno to ne može da opstane i da je zato potrebno srpsko jedinstvo.

– Pobeda Srpske liste u svim opštinama na Kosovu i Metohiji sa srpskom većinom, značiće i početak realizacije formiranja Zajednice srpskih opština – istakao je Marković.

Jedinstvena Srbija poziva sve svoje članove i simpatizere da se, svim resursima, stave na raspolaganje Srpskoj listi i pomognu joj u ostvarivanju važne pobede na kosovskim lokalnim izborima, koji su, kako je konstatovao Marković, u ovom slučaju, više od samih izbora.