Српски народ је у недељу јасно показао и изабрао ко жели да га представља у покрајинским привременим институцијама. Време самозваних лидера који су овај народ водили без и једног гласа подршке, ја напокон прошлост. А том квази стручњаку, бившем политичару а сада аналитичару, који никада није дао тачну прогнозу, би српски народ на KиМ показао шта мисли, и о њему, и о његовом кредибилитету, да је смео да изађе на изборе са својом комби странком, покретом, иницијативом, шта ли је…

Свестан тога, стално перфидно и потуњено подрива српско јединство и релативизује овако велики успех Српске листе и државе Србије, али и уз подршку својих ментора покушава да се наметне за учешће у власти, доношењу одлука у наше име, иако нема никакав политички легитимитет међу Србима на KиМ.

Предлажем му да то покуша да оствари са својим менторима у Приштини, где је и био посланик у два мандата, у време погрома Срба на Kосову и Метохији 2004. године и владе Рамуша Харадинаја. А Србе нека остави да сами бирају своје представнике. Срби су и у недељу потврдили да желе да са својом Владом у Београду и председником Вучићем наставе политику јединства и заједничке борбе за српске интересе на KиМ.

Жао ми је што Оливер Ивановић мисли да је то погрешно, иако му није сметала финансијска, дипломатска, политичка и свака друга подршка те исте државе током неправедног притвора и процеса који се водио против њега претходних година. Али све ово више говори о њему, него о нама, Србима на KиМ и нашој држави Србији.

Горан Ракић, члан Главног и Извршног одбора СРПСKЕ НАПРЕДНЕ СТРАНKЕ