Na izbornoj sednici GI „Srpska lista „održanoj danas u Kosovskoj Mitrovici, na predlog Slavka Simića za predsednika je izabran aktuelni gradonačelnik Severne Mitrovice — Goran Rakić. Izabrano je i predsedništvo od devet članova , Slavko Simić , Ivan Todosijević, Stevan Vulović , Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević , Srđan Popović i Dalibor Jevtić.

Za generalnog sekretara Srpske liste izabran je Zoran Mojsilović a šef kancelarije za saradnju sa medijima biće Igor Simić.

Goran Rakić je zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da je izabran na predlog Slavka Simića i to jednoglasno i obećao da će sve odluke biti donošene koncenzusom.

Goran Rakić novi predsednik Srpske liste, na predlog Slavka Simića

„Predstoji nam period u kome će Srpska lista nastaviti borbu ne samo za Srbe već i za Gorance, Bošnjake, Turke , Rome i sve druge zajednice koje su u proteklom periodu bili građani drugoga reda“, rekao je Rakić.

Dodao je da u toj borbi ima mesta za sve iskrene i dobronamerne borce ali nema mesta za samostalne strelce čiji je lični interes ispred nacionalnog interesa.

Citirao je našeg velikog vojskovođu koji je rekao „Nema te bitke koju srpski narod ne može da dobije ali nema tog mira koji političari ne mogu da izgube“.

„Srpska lista“ će sačuvati mir , boriće se u Skupštini za govornicom“, rekao je Rakić i istakao „da je tu politiku mira započeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dosledno je sledila Kancelarija za KiM na čelu sa direktorom Markom Đurićem .

Izabrano predsedništvo i predsednik Srpske liste

„Odluke nećemo donositi brzopleto, konsultovaćemo se sa predsedništvom stranke i Beogradom i nakon toga,  odlučićemo šta je dobro za srpski narod na KiM“, rekao je Rakić i podvukao da je primarni cilj zaštita srpskog naroda na KiM.