Посланичка група Српске листе најоштрије осуђује нови покушај политичког преврата који, настоји да изведе самозванац Александар Јаблановић, лажно се представљајући као председник наше политичке организације.Председник Српске листе је Славко Симић.

Александар Јаблановић се самопрограсио за председника, без подршке српских посланика. Покушао је да обмане и изманипулише Канцеларију за регистрацију политичких партија. Очекујемо да ће се о свему ускоро детаљно огласити Централна изборна комисија, која разматра лажну документацију предату тој Канцеларији без печата и сагласности овлашћеног представника Српске листе Славка Симића.

Сасвим је јасно да је реч о новом очајничком покушају да се српска политичка воља стави под диригентску палицу самовоље појединаца, лојалних онима који подржавају нападе на интересе српског народа. И тако, зарад личног интереса, додатно одложе процес формирања Заједнице српских општина.

Јаблановић већ дуже време покушава да силом и у дослуху са једним делом врха власти у Приштини преузме контролу над политичким животом и вољом нашег народа, правећи приватне аранжмане са појединцима и сплеткарећи против интереса сопствених сународника, свих граћана који живе на Косову па чак и дојучерашњих колега.
Од оснивања Српске листе, Јаблановић је главни извор сукоба и изазивања подела. Сада, када је потпуно раскринкан, и после избацивања из косовске, најурен и из Владе Србије, покушава Српску листу да третира као личну својину и разбије јединство Срба у институцијама.

Александар Јаблановић нема никакво политичко упориште у народу, нити могућност да утиче на вољу посланика Српске листе, који ће наставити да бране и српски народ и нашу политичку организацију од овог криминогеног и антисрпског насртаја. Јаблановић може ако жели да прави политичку странку, али, док год наш глас може да се чује, неће се крити иза Српске листе. 

Александар Јаблановић може, ако жели, да прода и свој интегритет, и образ, и дедовину, али интереси српског народа на Косову нису на продају.