БЕОГРАД, 6. априла (Тањуг) – Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да су за Србију представници Српске листе, односно Славко Симић, легитимни изабрани представници српског народа, те да су влада и све странке, које је чине, јединствене у подршци и српским представницима на КиМ и српском народу на КиМ.

“Република Србија, влада и народ чврсто стоје уз наш народ на Косову и Метохији и за Србију су легитимни изабрани представници српског народа представници Српске листе, а представник Српске листе на КиМ је Славко Симић”, рекао је Ђурић за Тањуг.

Како је додао, Симић ужива већинску подршку српских посланика, српских градоначелника и српских представника у косовским институцијама.

Ђурић је истакао да све друго што се дешава, јесте “реприза сценарија из децембра прошле године, када је покушана инструментализација и манипулација самим називом Српске листе и стављање у функцију једног дела представника зарад остваривања циљева албанских политичара у Приштини”.

“Влада Србије и све странке које је чине, укључујући СНС, ПС, СПС, јединствене су у подршци српским представницима на КиМ, српском народу на КиМ и таквом ставу”, закључио је Ђурић.