Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, састао се у Приштини  са амбасадором Краљевине Норвешке на Косову Пер Странд Сјастадом.

Јевтић и Сјастада су током састанка разговарали о наставак подршке пројектима који су значајни како за српски тако и за остале невећинске народе на Косову и могућности сарадње и подршке коју Амбасада Норвешке може да пружи у областима стабилизације заједница и повратка расељених на Косово. Такође теме данашњег састанка биле су још и актуелна ситуација на Косову, а разговарано је и о значају наставка дијалога Београда и Приштине.

„ Проблема је пуно али се надам да ћемо их уз Вашу, и помоћ осталих међународних институција решавати, јер је то наш примарни циљ. Значи нам сваки вид подршке када су у питању пројекти који могу допринети да невећински народи на Косову живе боље. Са Амбасаадом Норвешке имамо веома добру сарадњу и ја искрено верујем да ће се са тиме и наставити  “, рекао је министар Јевтић током састанка са норвешким амбасадором Сјастадом.

Истакнуто је да је веома значајно наставити са дијалогом који се води под окриљем Европске уније, као и то да се ствари које су договорене током овог дијалога морају спровести и на терену јер је од суштинског значаја да се створе бољи услови за живот свих народа.

„ Постоји воља да проблеме решавамо на практичан начин и ја се надам да ћемо у томе успети“, рекао је Јевтић.

Амбасадор Сјастад је потпредседника Владе и министра Јевтића уверио да ће Амбасада Норвешке и у 2018. години наставити са подршком кроз раличите пројекте јер се показало да су они делотворни на терену.

Ово је други сусрет потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибора Јевтића  са абасадором Краљевине Норвешке на Косову Пер Странд Сјастадом у последњих неколико месеци.