Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, sastao se u Prištini  sa ambasadorom Kraljevine Norveške na Kosovu Per Strand Sjastadom.

Jevtić i Sjastada su tokom sastanka razgovarali o nastavak podrške projektima koji su značajni kako za srpski tako i za ostale nevećinske narode na Kosovu i mogućnosti saradnje i podrške koju Ambasada Norveške može da pruži u oblastima stabilizacije zajednica i povratka raseljenih na Kosovo. Takođe teme današnjeg sastanka bile su još i aktuelna situacija na Kosovu, a razgovarano je i o značaju nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

„ Problema je puno ali se nadam da ćemo ih uz Vašu, i pomoć ostalih međunarodnih institucija rešavati, jer je to naš primarni cilj. Znači nam svaki vid podrške kada su u pitanju projekti koji mogu doprineti da nevećinski narodi na Kosovu žive bolje. Sa Ambasaadom Norveške imamo veoma dobru saradnju i ja iskreno verujem da će se sa time i nastaviti  “, rekao je ministar Jevtić tokom sastanka sa norveškim ambasadorom Sjastadom.

Istaknuto je da je veoma značajno nastaviti sa dijalogom koji se vodi pod okriljem Evropske unije, kao i to da se stvari koje su dogovorene tokom ovog dijaloga moraju sprovesti i na terenu jer je od suštinskog značaja da se stvore bolji uslovi za život svih naroda.

„ Postoji volja da probleme rešavamo na praktičan način i ja se nadam da ćemo u tome uspeti“, rekao je Jevtić.

Ambasador Sjastad je potpredsednika Vlade i ministra Jevtića uverio da će Ambasada Norveške i u 2018. godini nastaviti sa podrškom kroz raličite projekte jer se pokazalo da su oni delotvorni na terenu.

Ovo je drugi susret potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibora Jevtića  sa abasadorom Kraljevine Norveške na Kosovu Per Strand Sjastadom u poslednjih nekoliko meseci.