U sedištu Srpske liste u Gračanici je održana konferencija za novinare povodom incidenta kada je između predstavnika Srpske liste i SLS-a izbio sukob zbog bilborda, a policija zatim zabranila postavljanje promotivnog materijala na bilborde koje je Srpska platila.

„Ne bi me iznenadilo da pojedini policajci lepe plakate SLS-a“, rekao je povodom sinoćnjeg incidenta kandidat za poslanika u Skupštini Kosova Branimir Stojanović.

Kandidat za poslanika Branimir Stojanović objasnio je da je Srpska lista dozvolu za lepljenje svog plakata na četiri bilborda dobila do Eparhije raško-prizrenske i opštine Gračanica. Za bilborde koje koristi opština Gračanica, plaćeno je 800 evra, dok je Eparhija svoj bilbord koji se nalazi ispred manastira Gračanica ustupila besplatno.

„Kada smo mi došli na to mesto policija je pokušala da nas spreči da mi koristimo ono što smo platili i probala je da koristi incidentnu situaciju u kojoj bi hapsila ljude iz Srpske liste, pa čak i nas. Izdata je i zabrana da se sinoć zalepi taj bilbord ali opštinska izborna komisija je uradila svoj posao i priznala naše pravo da koristimo ono što smo po svim zakonskim procedurama regularno obezbedili za svoju listu“, rekao je Stojanović.

Stojanović je takođe kazao, da je ono što se sinoć desilo najdirektnije uključenje policije na stranu SLS-a i na stranu Slobodana Petrovića.

„To je samo pokazatelj da će ova kampanja da bude vrlo prljava, da će pojedinci unutar institucija da se direktno uključe u kampanju. Ne bi me iznenadilo i da pojedini policajci lepe plakate SLS-a. Ovo je trebalo da za nas bude upozorenje da će sila da bude prisutna i da će sila da nas natera da se uplašimo“, kazao je Stojanović.

Opštinska izborna komisija je ipak dala dozvolu da bilbordi budu oblepljeni plakatima Srpske liste, što je u toku poslepodneva i učinjeno.

 

Izvor: Radio Gračanica / slika: Nebojša Maksimović