KОСОВСKА МИТРОВИЦА- Потпредседница Српске напредне странке (СНС) Марија Обрадовић изјавила је данас у Kосовској Митровици да је глас за Српску листу, на ванредним парламентарним изборима на Kосову и Метохији у недељу, глас за будућност.

Обрадовић је са предизборне конвенције Уније жена Српске листе која је одржана у Kосовској Митровици поручила присутним дамама да је глас на предстојећим изборима куповина карте за будућност њихове деце.

“Не заборавите да наша деца гледају у нас, ми многе ствари чинимо не гледајући у њих, када будете заокруживали у недељу заокружујете за будућност своје деце…Заиста оно што будете заокружили то је карта за будућност ваше деце, размишљајте за где им купујете карту, какве су успутне станице,”- истакла је она.

Поптредседница СНС-а је нагласила да “наша карта мора да буде само једна, да вози непрестано на линији ка Београду и Србији. Београд снажно рачуна на вас, помоћи ћемо све што можемо али је важно да смо једно и да гласамо за Српску листу под редним бројем 22,”- нагласила је Обрадовић.

Kандидат за посланика са Српске листе Винка Радосављевић изјавила је на скупу у препуној Сали Митровичког двора да су сви свесни чињенице да Србима без Србије на Kосову и Метохији нема опстанка и нема живота.

“Зато 11. јуна у недељу, немамо право на грешку, јер неће бити репризе. Српску листу, као што знате, подржавају и Председник Републике Србије Александар Вучић и српска влада зато је пред нама одговорност још већа,”- истакла је Радосављевић.

Она је навела да су жене главни ослонац породице и друштва и да зато глас жена на овим изборима не сме бити тих и нечујан, већ да се глас жена мора чути и бити јачи од свих других.

Испред Kанцеларије за Kосово и Метохију говорио је помоћник директора Kанцеларије Љубомир Марић који је истакао да је једино Српска листа гарант политичке и институционалне присутности државе Србије на Kосову и Метохији.

Једино Српска листа има подршку Владе Републике Србије и нашег председника Александра Вучића, истакао је Марић који је навео да је једино Српска листа спремна да настави некомпромисну борбу у Приштини за права Срба.

На конвенцији Уније жена Српске листе говорили су и кандидаткиње са ове листе за посланике Јасмина Дедић и Миљана Николић као и председник привременог органа општине Kос. Митровица Александар Спирић.

На скупу су били присутни између осталих и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, кандидати за посланике Српске листе: Славко Симић, Игор Симић, Зоран Мојсиловић, Верица Ћеранић, Милош Перовић и други.

 

Извор: Радио контакт плус