Јутрос су се у близини полицијске станице у северној Косовској Митровици окупили грађани како би изразили незадовољство и забринутост због смене четворице шефова и именовању нових лица на места руководећих људи у северној полицијској станици КПС-а.

Са грађанима су били и градоначелници северне Косовске Митровице и Звечана, Горан Ракић и Вучина Јанковић као и председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић.

“Споран је начин на који је то урађено”, рекао је Горан Ракић новинарима и додао да нису консултовани водећи људи у Регионалниг полицији Север нити представници локалних самоуправа.

Према његовим речима оваква одлука је неразумна и забрињавајућа и он очекује да ће данас у разговору са надлежнима у Директорату полиције у Приштини добити одговор зашто је то урађено.

“Тражићемо да ова одлука буде повучена и да иста лица остану на својим радним местима”, рекао је Ракић и додао да је у интересу грађана да полиција буде њима на услузи а не да се користи у дневно политичке сврхе.

Извор: ТВ Мост Слика: Новости