Председник Српске листе Славко Симић, данас је обишао “Спомен собу – Kосметске жртве” и током обиласка спомен-собе разговарао са председником Удружења киднапованих и убијених Срба на Kосову и Метохији, Симом Спасићем.

Славко Симић и Симо Спасић

Симић и Спасић, разговарали су о конкретним проблемима и потешкоћама са којима се суочавају породице киднапованих и несталих лица. Обојица су се сложили да је потребно да се будућим генерацијама са Kосова и Метохије као и из централне Србије пренесу сазнања из историје о свим страдањима и погибији недужних људи.

Симић је истакао да је ова спомен соба живи симбол вечности, то је један од путева остваривања правде и истине киднапованих и убијених Срба на Kосову и Метохији и њихових породица. Зато се бескомпромисно и без страха морамо борити за истину и правду. Починиоци злочина треба да одговарају за своја дела, јер нема будућности нити помирења уколико се настави са принципима да неко не жели да открије и не жели да сазна, тога мора да буде свесна најпре међународна заједница, а затим и правосудне инстанце које требају да се баве будућим судским процесима у расветљавању злочина почињеним над Србима.

Након састанка Симић и Спасић усагласили су кораке које ће представници Српске листе заједно са удружењем предузети, како би изашли у сусрет и помогли породицама киднапованих и несталих лица.