На предизборном скупу листе Српска, који је данас одржан у Звечану, поручено је да је циљ ове странке да на парламентарним изборима 11.јуна освоје свих десет мандата, како би сачували српски национални интерес на Kосову и Метохији.

„Пред нама је још један одговорни задатак од огромног значаја за све нас који живимо на Kосову и Метохији. На свим састанцима са челним људима општине Звечан показали смо одлучност, присутност високог морала и храбрости, особине које су красиле све наше до сада добијене борбе протеклих 18 година. Народ који живи на простору Kосова и Метохије одлично зна како је тешко живети без институција своје домовине, своје Србије. До сада смо опстали и изборили се само захваљујући институцијама државе Србије. Наш народ зна да оне представљају стуб опстанка српског народа на Kосову и Метохији!“, поручио је са скупа Зоран Мојсиловић, кандидат Српске листе.

Мојсиловић је окупљенима рекао и да је српски народ јасно у протеклом периоду исказао поверење и подршку политици и раду владе Републике Србије и садашњем председнику Александру Вучићу.

„Председник Вучић тражи од нас да кроз тим људи који представљају Српску листу изаберемо људе који ће представљати и залагати се за интерес српског народа на простору Kосова и Метохије“, поручио је окупљенима Мојсиловић и додао да српски народ мора остати доследан и наставити политичку борбу за добробит српског народа на овим просторима како би наша деца мирно спавала.

„Једино Српска листа је листа свих Срба на Kосову и Метохији и листа која има поверење и подршку Владе и председника Републике Србије Александра Вучића“, истакао је Мојсиловић и додао да је „глас за Српску листу глас за будућност, Владу и председника Александра Вучића“ и додао да гласањем за Српску листу народ на KиМ показује да су „одметници српског народа остали усамљени“ и позвао окупљене да 11.јуна гласају за Српску листу.

Игор Симић, кандидат Српске листе подсетио је окупљене да кад год је српском народу на Kосову и Метохији било тешко био је довољно мудар да размирице и неслагања остави по страни и наступи јединствено.

„Српски народ на северу Kосова и Метохије има посебну обавезу када је у питању очување српског народа на овим просторима. Ми смо српски светионик слободе који осветљава све Србе на Kосову и Метохији. Баш ви, Звечанци, показали сте много пута колико вам је стало и до вас и до ваше деце. И никада нисмо рекли не својој отаџбини“, рекао је Симић и позвао српски народ да 11. Јуна гласа за Српску листу.

„Гласајте за Српску листу јер једино Српска листа има подршку Владе и председника Републике Србије а ми другу државу нити желимо нити имамо“, нагласио је Симић.

Симић је додао да једино кандидати Српске листе могу да сачувају српске светиње на Kосову и Метохији.

„Ми смо политичка снага српског народа и Београда на простору Kосова и Метохије. Ми смо они који ће нашу борбу пребацити у Приштину да се наш кандидат бори јер је то једини начин да останемо и опстанемо на овим просторима“, поручио је Симић.

Симић је додао да овај скуп шаље поруку да смо „свој на своме и да никоме недамо своје“.

„Нико неће моћи да одузме ни педаљ српске земље јер вам не припада“, поручио је Симић са предизборног скупа и додао да српске институције остају на овим просторима једино ако Српска листа добије свих десет мандата на предстојећим изборима.

Симић је у своје лично и у име свих кандидата Српске листе поручио је окупљенима да су кандидати Српске листе снага српског народа на Kосову и Метохији који ће се борити против свих који имају намеру да униште српски народ и било коју српску кућу на простору Kосова и Метохије.

„Прошетајте 11. јуна до српски школа и како би остале српске заокружите број 22, Српску листу. Гласајте Српску, гласајте Србију“, поручио је са предизборног скупа у Звечану Игор Симић, кандидат Српске листе.

Помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Љубомир Марић изјавио је на скупу да „српски народ никада није био јединственији ма где год живео“.

„Српска листа је једина политичка снага српског народа на Kосову и Метохији док су остали бизнисмени у политици како би своје уступке на рачун српских интереса уновчили“, рекао је Марић и додао да се данас заједно боримо за све грађане Србије на Kосову и Метохији где год они били.

Додао је да је „самопроглашено Kосово тамница за све житеље“ и да Србија годинама чини све како српски народ не би осетио последице накарадне политике Приштине.

„Борбу можемо да наставимо само заједно, а једино се Српска листа отворено борила против формирања такозване војске Kосова , једино је Српска листа гарант да се никада неће формирати војска Kосова, једино је Српска листа гарант политичке и институционалне присутности Републике Србије на Kосову и Метохији и једино она уз подршку Републике Србије може да настави ту борбу“, поручио је Марић.

Додао је да српски народ на Kосову и Метохији „неће дозволити да оно што је крваво створено раскрчме и распродају они којима је похлепа и сујета важнија од будућности српског народа и наше државе на KИМ“.

„Једино је Српска листа вољна и способна да уђе у политички ринг са противницима Заједнице српских општина која је српском народу доноси суштинска права и услове за бољи живот на KиМ“, рекао је Марић и позвао грађане Звечана и српски народ на KиМ да 11. јуна гласају за Српску листу.

 

Извор: ТВ Мост / Фото: ТВ Мост