Nedeljama traju nastojanja pojedinih kandidata za predsednika Srbije da obezvrede glasove građana Srbije na Kosovu i Metohiji i da stvore utisak da se ovde sprema izborna kradja, iako će i predstojeće izbore, kao i sve prethodne od 2012. godine nadgledati OEBS i mešoviti birački odbori u kojima će većinski biti zastupljeni predstavnici stranaka opozicije.
Iza tih pokušaja se naravno krije želja da se ospori čitav izborni proces u Srbiji ukoliko se rezultati tim kandidatima ne budu svideli, ali srećom, u demokratskim sistemima poput našeg, predsednik na tu funkciju stupa glasovima gradjana, a ne samoproglašenjem ili postavljanjem iz neke strane ambasade.

Osim što očito žele da destabilizuju Srbiju i ukinu demokratiju, kandidati Boško Obradović, Vuk Jeremić i Saša Janković sve češće nervozno iznose besmislene optužbe na račun Srpske liste, Srpske napredne stranke i Srba na Kosovu i Metohiji, jer znaju da će upravo ovde doživeti najveći izborni debakl.

Glasovi građana sa Kosova i Metohije su indikator kojim se meri da li je nečija politika nacionalno odgovorna, a pomenuti kandidati po onome što su do sada činili ili nisu činili ovde svakako neće proći taj test.