Шеф посланичког клуба Српске листе у косовској скупштини Славко Симић рекао је да Срби на Косову и Метохији имају само један интерес – да наметну идеју мира, суживота и поверења. Изразио је очекивање да ће Приштина показати интересовање за формирање ЗСО.

Славко Симић је ово изјавио реагујући на уклањање потпорног зида у Косовској Митровици који, према договору, треба да буде замењен новом конструкцијом, истакавши да све то показује да огромна већина Срба са севера Косова има висок степен толеранције.

У писаној изјави за Тањуг навео је да су најаве које су се чуле претходних дана од албанских политичара да ће предузети једностране потезе како би срушили зид, изазвале фрустрације и страх код грађана.

“Веома је важно да смо уз непрекидне консултације са премијером Александром Вучићем уложили заједничке напоре како би пронашли решење, решење које нема победника и тако спречили политичку и безбедосну дестабилизацију и очували мир”, рекао је Симић.

Локална самоуправа у Северној Митровици као и српски народ на Косову и Метохији има само један интерес, а наш интерес је свакако да наметнемо идеју мира, суживота, помирења и поверења, рекао је Симић.

Очекујем да се у наредном периоду отклони пажња са овог проблема који је решен и тако омогући да се пројекат уређења шеталишта, улице Краља Петра и у Косовској Митровици успешно и без ометања реализује, истакао је Симић.

“Наравно очекујем да након свих ових дешавања, Приштина већ једном покаже зрелост и одбаци сваки вид провокације и да покажу заинтересованост за оно што је императив за српски народ, а то је кључни облик организовања – Заједница српских општина”, поручио је Симић.

Извор: РТС