Srpska lista saopštila je danas da ostaje verna interesima države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da će učiniti sve kako bi sprečila formiranje takozvane kosovske vojske, a “štetočinsko ponašanje Boška Obradovića, sada već očiglednog eksponenta antisrpske politike na Kosovu i Metohiji, nimalo ne pomaže”. “Ne iznenađuje nas to što je lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji nas u kontinuitetu naziva „Tačijevim Srbima“, brže bolje potrčao da na osnovu poluinformacija dezinformiše javnost Srbije, tvrdeći da Srpska lista namerava da podrži formiranje takozvane kosovske vojske.
 Svi poslanici Srpske liste su u poslednjim danima i nedeljama nakratko posetili zgradu parlamenta u Prištini, kako bi se upisali u evidenciju prisutnih i tako sprečili albansku većinu da nam oduzme mandate. To, naravno, ne znači da smo odustali od odluke da ne učestvujemo u radu skupštine dok god se ne otkolone razlozi zbog kojih smo se prvobitno i odlučili na ovu vrstu bojkota”.

Srpska lista ističe da Boško Obradović, međutim, ne mari za istinu, već “nastoji da iskoristi svaku priliku da unese nemir među Srbe na Kosovu i Metohiji, jer i on i neki od vodećih albanskih političara imaju iste sponzore i nalogodavce.

“Da ima imalo pristojnosti i nacionalne odgovornosti, Obradović bi makar pozvao da se informiše o razlozima našeg današnjeg odlaska u Prištinu, a mi bismo mu kao članu Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije to pojašnjenje dali”.