BEOGRAD, 8. juna (Tanjug) – Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da je važno da Srbi na predstojećim izborima na Kosovu budu jedinstveni, da među njima ne bude sukoba i da izaberu najbolje.

„Od ogromne je važnosti da na predstojećim izborima na Kosovu Srbi budu jedinstveni, da među njima ne bude sukoba i da izaberu najbolje. One koji će uz pomoć Beograda, a ne vlasti u Prištini, na najbolji način da štite njihove interese. To je glas za Srpsku listu“, izjavila je Mihajlović.

Ona je izjavila da izbor koji će Albanci načiniti predstavlja njihovu sliku i sliku onih čiju podršku uživaju.

„Koga će Albanci izabrati, da li žele da ih vodi ratni zločinac Ramuš Haradinaj, trgovac organima Hašim Tači ili neki treći pripadnik terorističke OVK, to je njihova slika. Ali, to će biti slika i onih čiju podršku uživaju. Srbe na Kosovu nikad neće predstavljati zločinci i kriminalci“, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da Beograd i Priština moraju da nastave dijalog „kroz koji treba da rešavaju sve otvorene probleme i da sprovedu u delo sve što je do sada dogovoreno“.

„Moramo da razgovaramo ne zbog članstva Srbije u EU, već zbog naših građana koji žive na Kosovu i Metohiji i njihove budućnosti i stabilnosti čitavog regiona. Srbija jeste i biće posvećena podršci i zaštiti svojih građana na Kosovu, miru i stabilnosti Zapadnog Balkana i evropskom putu“, zaključila je Mihajlović.